Het detoxen van gedachten over je kind

Een tijdje geleden heb ik samen met mijn man een detox gedaan. Een mooi, evenwichtig programma van 11 dagen, waardoor alle overtollige toxische stoffen en natuurlijk ook nog wat overtollige vetten verdwijnen. Het zit al heel lang in je lichaam en het is goed voor lichaam en geest om dat eens op te gaan ruimen. Door dit detoxen kwam in mij op hoe het werkt met je gedachten. Je gedachtenkracht is enorm. Let maar eens op hoeveel gedachten je eigenlijk hebt en welke kleur ze hebben. Zijn ze groen( positief, opbouwend) of zijn ze rood( negatief). Je bent zo gewend om een bepaalde soort gedachten te hebben, dat je helemaal niet in de gaten hebt wat het met je doet, hoe die gedachten je aanzetten tot een bepaald gedrag en welke invloed dat heeft op jou en jouw omgeving.

Wat nou als je je gedachten eens wat meer gaat herkennen en ze dan gaat bijsturen? En zoek ook eens uit waarom je zo denkt? Is dat een gewoonte of heb je dat bijvoorbeeld vanuit je ouderlijk huis meegekregen? Ga eens kritisch onderzoeken of die gedachten eigenlijk wel van jou zijn? En dan bedoel ik natuurlijk als kindercoach vooral de gedachten die je hebt over je kind en het gedrag van je kind. Je kind is je spiegel en kan daar niks aan doen, dus zou je soms eigenlijk even iets langer kunnen nadenken over hoe je reageert op het gedrag van je kind. Reageer je namelijk op je kind of op het beeld wat je van je kind hebt?. Best interessant om je in te verdiepen, toch? Het versterkt je band met jouw kind als je jouw kind kan zien zoals het is. Een eigen persoontje met een eigen karakter.

Als je dit herkent en het lastig vindt om dit aan te pakken, dan kan je een afspraak maken zodat we er samen naar kunnen kijken. Je hoeft het tenslotte niet alleen te doen!!