Zo stormachtig is Blauwe storm!

Ken je dat gevoel dat als je thuiskomt en de deur dicht doet je met de volgende stap onmiddellijk struikelt over schoenen, tassen en jassen? Zo kom ik dus wel eens thuis na een drukke dag werken. Zin om de lekker in de stoel te gaan zitten en even bij te komen en daar lig ik dus languit in de gang. Woest word ik ervan. Ik zou het liefst naar mijn kinderen schreeuwen: KOM, HIER, NU! Ik zie beelden van mijn kinderen die letterlijk achter een stuk behang geplakt zitten. Pfffff wat een irritatie zeg! Nog meer beelden komen voorbij van rommelige slaapkamers, tandpasta in de wasbak en modderschoenen. Nou, lekker thuiskomen zeg! Het wordt tijd dat ik eens even weer flink een grens zet. Een heeeele duidelijke grens.

Krijgt de storm vat op mij?

Eventjes komen de tranen van frustratie omhoog, maar dan bedenk ik dat ik geen zelfmedelijden hoef te hebben. Daar schiet ik niks mee op. Even alles weer op een rijtje krijgen in mijn hoofd. Wat ga ik doen? Als ik me laat gaan, dan zeg ik allemaal dingen die ik niet meen en zijn we nog verder van huis….Dus wat ik doe is dat ik tijdens het eten vertel wat me bij de achterdeur is overkomen en hoe boos en geïrriteerd ik wel niet was. Dat ik na een dag werken graag in een opgeruimd huis thuiskom en hoe ik dat van hun gedaan kan krijgen. Ik geef ze dan bijvoorbeeld een lijstje met taken die ze moeten doen als ik niet thuis ben. Dat Lijkt me een beter plan dan me boos voelen en schreeuwen.

Stilte na de storm

Het Mayazegel Blauwe Storm beschrijft dit stormachtige gevoel. Er zit niet voor niets storm in de naam. Ik kan tegenwoordig dit gevoel beter in toom houden. Ik knetter niet zoveel meer, maar blijf rustig en dan luisteren ze ook wel. Dit zegel is voor mij als Gele Zon het zegel dat mijn tweede natuur weergeeft. Deze energie kan ik makkelijk voelen en kan ik goed gebruiken als ik verandering wil brengen. Een hele fijne energie, wat mij betreft. Ik voel me altijd weer een stuk lichter als de storm afgelopen is, zeg maar.

Zo zijn er nog veel meer zegels op de Mayakalender die iets voor je kunnen betekenen en heeft ieder zegel een kracht en een valkuil. Wil jij leren hoe je die zegels in je voordeel kunt gebruiken, dan ben je welkom in mijn praktijk!