• coaching van ouders en kinderen

In mijn praktijk heb ik gemerkt dat er behoefte van ouders is om op een praktische en oplossingsgerichte manier ondersteuning te krijgen om hun kinderen weer te kunnen ondersteunen als het niet zo lekker loopt met hun kind.

In ieders kinderleven komen situaties voor dat kinderen bang zijn om te gaan slapen, boos zijn, geen zin hebben, iets niet durven. Soms is daar een duidelijke aanleiding voor. Bijvoorbeeld een overlijden, een echtscheiding of een verhuizing. Soms is het onduidelijk waar het gevoel of het gedrag vandaan komt. Soms gaat het vanzelf weer over; soms ook niet.Dan is er nét iets meer nodig..........Hierin kan ik je ondersteunen door te zoeken welke gedachten er zijn en welk gedrag we tegenkomen. We gaan van het probleem, rood, naar de oplossing kijken en zoeken, groen. Vaak hebben kinderen zelf de oplossing al in zich die met hulp gevonden wordt. Ik ondersteun jou als ouder om je kind te helpen de oplossing te vinden.

Door mijn jarenlange ervaring met huiswerkbegeleiding bij kinderen van basisschool tot middelbare school leeftijd heb ik steeds meer geleerd over hoe om te gaan met een kind als het vastloopt. Ook door het volgen van de opleiding Kindercoaching bij Tea Adema heb ik een stevige basis kunnen leggen in het begeleiden van ouders en kind en door vervolgcursussen als bijvoorbeeld "opvoedopstellingen"

Jullie kind is geboren in een gezin en heeft te maken met broertjes en/of zusjes en ouders. Het kind is deel van een familiesysteem. Als er iets gebeurt in het systeem dan heeft dat ook invloed op het kind. Soms merk je als ouder dat niet direct op en kan het fijn zijn om daarover in gesprek te gaan om te ontdekken wat er "speelt" in het gezin of bij een van jullie als ouder, zodat we dat helder kunnen krijgen en naar een oplossing kunnen gaan zoeken. Ik gebruik daar o.a een opvoedopstelling bij.

Je hebt adviezen gevraagd, van alles gelezen, tips en trucs geprobeerd, maar ondanks al je ouderlijke liefde en inzet lukt het je niet om een (blijvende) oplossing te vinden voor jouw opvoedvraagstuk. Hoe kan dat? Misschien speelt er iets op een diepere laag wat jullie beinvloedt.

Het is precies die diepere laag waar we naar gaan kijken in een (opvoed)opstelling. Deze bijzondere methode laat jou voelen, zien en aan den lijve ervaren wat er gebeurt tussen jou en je kind en/of andere gezins-en familieleden. De werkelijke oorzaak wordt duidelijk. Hierdoor weet je wat nodig is voor je kind en wat jij kunt doen als opvoeder.


Waarom een (opvoed)opstelling?

  • één op één, dus privé. De afspraak kan zowel live als online!
  • Je kind hoeft niet bij de afspraak aanwezig te zijn.
  • De oplossing is blijvend, omdat de je als ouder voelt dat de oplossing klopt en het niet met het hoofd bedenkt.
  • Je werkt aan de vraag in het Hier en Nu
  • Tijdens de opstelling voel je de werking al, de liefde gaat weer stromen
  • De opstelling werkt positief voor het hele gezin
  • Opvoeden wordt weer leuk!

Tarieven

Kennismakingsgesprek telefonisch gratis (15 minuten)

Coachingsgesprek van 60 minuten 50,00 euro (inclusief 21% BTW.)

Coaching(deels) vergoed krijgen? Kinderen, tieners en volwassenen uit bepaalde gemeentes in Overijssel kunnen hiervoor in aanmerking komen wanneer je een verwijzing van de huisarts en gemeente krijgt voor coaching bij Angelique Lubbers via Samen Sterk Zorg. Als je wilt weten of je hiervoor in aanmerking komt, kijk dan op samensterkzorg.nl/vergoedingen-en-tarieven

Ik ben aangesloten bij Samen Sterk Zorg. Via Samen Sterk Zorg heb ik de mogelijkheid om met andere zorgverleners ervaringen uit te wisselen en over uitdagingen te sparren. We zien elkaar namelijk niet als concurrenten maar juist als collega's.


Bij Samen Sterk Zorg vinden we de gelijkwaardigheid tussen zorgverleners en zorgclienten heel belangrijk. Wij delen daarom onze eigen ervaringen of leerproces, naast de methodieken die we in onze studies hebben geleerd. Elk huisje heeft immers z’n kruisje!

We zijn geen organisatie die kinderen of volwassenen diagnosticeren of mensen in hokjes stoppen. Dat geeft vaak een gevoel van onveiligheid of minderwaardigheid. Wij kijken heel bewust naar talenten en helpen bij de zorgvraag zonder een stempel te zetten.

Er staat bij ons weinig vast. We streven ernaar om met minimale kaders te werken, aangezien kaders kunnen zorgen voor beperkingen in de werkzaamheden. Dit zorgt voor vrijheid, oplossingsgericht werken en creativiteit bij onze zorgverleners.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.samensterkzorg.nl.