Vorige week heb ik een familie opstelling bij Angelique gedaan. Wat fijn was dat!Angelique begeleidt op een erg prettige manier en het resultaat was dat ik eindelijk mijn eigen plek in mijn ouderlijk gezin kan innemen. Nu kan ik zelf weer stappen maken 🙏.

Geke Klein GanseeiMet onze zoon Rhoan (8 jaar) liepen we al jaren tegen een aantal dingen aan, onrustig, prikkelbaar, en boosheid, maar als we naar het hele plaatje keken kwam alles samen met gebrek aan zelfvertrouwen. Over de jaren heen hebben we meerdere dingen gedaan, zo bleek Rhoan een beelddenker te zijn, wat Rhoan enorm vooruit heeft geholpen op school. Maar de onzekerheid en het niet vertrouwen op zichzelf bleef, wat zich uiten in o.a. frustratie wat leid tot boosheid, alles goed willen doen, altijd om bevestiging vragen, en heel erg verdrietig als er bv een toets niet goed vermaakt was.Wij als ouders bleven ons telkens afvragen wat er in dat hoofdje rond ging, en maakte ons zorgen over zijn zelfvertrouwen. We probeerde o.a . haptonomie, hier leerde we wel dingen over Rhoan maar we kregen weinig grip op wat ze ons vertelde, en wat we er mee konden doen, er ontbraken handvaten. Maar we moesten wel "iets" doen.
Door de vele coaches die er zijn op het moment, zie je door de bomen haast het bos niet meer, bij wie moet ik zijn, en heeft het effect?! Ik besloot Angelique een open mail te sturen, ik kende haar uit het dorp en van school.


Bij het intake gesprek had ik gelijk een goed gevoel, het was huiselijk en voelde vertrouwd en ik begreep haar door de manier van hoe ze sprak. We besloten een afspraak te maken met Rhoan. Rhoan voelde zich goed bij Angelique, ik merkte het aan hem, doordat hij veel vertelde en open was. We gingen tijdens het praten aan de slag, eerst met zijn boosheid en angelique liet hem zelf nadenken over oplossingen, daarna met zijn zelfvertrouwen. Ze draaide alle negatieve gedachten om in positieve, en gaf Rhoan duidelijke handvaten, die voor het kind te begrijpen zijn. Daarnaast kregen wij als ouders natuurlijk ook handvaten, hoe waren je ouders en hoe zijn jullie opgevoed, en ik ben daar toen over na gaan denken en mezelf gaan spiegelen, en daar kwamen veel antwooorden uit, van hoe Rhoan naar mij als moeder kijkt, dat heeft ons erg geholpen. Ook als persoon zelf ben ik anders gaan denken, niet alles hoeft perfect en soms moet je dingen loslaten.We schreeuwen niet meer in huis, maar praten nu echt met elkaar en luisteren naar elkaar. Dat geeft zoveel rust. Met Rhoan gaat het nu heel goed, zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid, ook als gezin zijn we dichter bij elkaar gekomen, door hele simpele stappen en duidelijke handvaten die je ook gelijk in de praktijk kunt gebruiken.

Bedankt Angelique

Carina Geuke-Dijkman