coaching van ouders en kinderen

In mijn praktijk heb ik gemerkt dat er behoefte van ouders is om op een praktische en oplossingsgerichte manier ondersteuning te krijgen om hun kinderen weer te kunnen ondersteunen als het niet zo lekker loopt met hun kind.

In ieders kinderleven komen situaties voor dat kinderen bang zijn om te gaan slapen, boos zijn, geen zin hebben, iets niet durven. Soms is daar een duidelijke aanleiding voor. Bijvoorbeeld een overlijden, een echtscheiding of een verhuizing. Soms is het onduidelijk waar het gevoel of het gedrag vandaan komt. Soms gaat het vanzelf weer over; soms ook niet.Dan is er nét iets meer nodig..........Hierin kan ik je ondersteunen door te zoeken welke gedachten er zijn en welk gedrag we tegenkomen. We gaan van het probleem, rood, naar de oplossing kijken en zoeken, groen. Vaak hebben kinderen zelf de oplossing al in zich die met hulp gevonden wordt. Ik ondersteun jou als ouder om je kind te helpen de oplossing te vinden.

Door mijn jarenlange ervaring met huiswerkbegeleiding bij kinderen van basisschool tot middelbare school leeftijd heb ik steeds meer geleerd over hoe om te gaan met een kind als het vastloopt. Ook door het volgen van de opleiding Kindercoaching bij Tea Adema heb ik een stevige basis kunnen leggen in het begeleiden van ouders en kind en door vervolgcursussen.

Jullie kind is geboren in een gezin en heeft te maken met broertjes en/of zusjes en ouders. Het kind is deel van een familiesysteem. Als er iets gebeurt in het systeem dan heeft dat ook invloed op het kind. Soms merk je als ouder dat niet direct op en kan het fijn zijn om daarover in gesprek te gaan om te ontdekken wat er "speelt" in het gezin of bij een van jullie als ouder, zodat we dat helder kunnen krijgen en naar een oplossing kunnen gaan zoeken. Ik gebruik daar o.a een opvoedopstelling bij.

Je hebt adviezen gevraagd, van alles gelezen, tips en trucs geprobeerd, maar ondanks al je ouderlijke liefde en inzet lukt het je niet om een (blijvende) oplossing te vinden voor jouw opvoedvraagstuk. Hoe kan dat? Misschien speelt er iets op een diepere laag wat jullie beinvloedt.

Het is precies die diepere laag waar we naar gaan kijken in een opvoedopstelling. Deze bijzondere methode laat jou voelen, zien en aan den lijve ervaren wat er gebeurt tussen jou en je kind en/of andere gezins-en familieleden. De werkelijke oorzaak wordt duidelijk. Hierdoor weet je wat nodig is voor je kind en wat jij kunt doen als opvoeder.


Waarom een (opvoed)opstelling?

  • één op één, dus privé
  • Je kind hoeft niet mee naar de afspraak. Het kind wordt niet onnodig belast
  • Vaak is 1 sessie genoeg
  • De oplossing is blijvend, omdat de essentie geraakt wordt
  • Je werkt aan de vraag in het Hier en Nu
  • Tijdens de opstelling voel je de werking al, de liefde gaat weer stromen
  • De opstelling werkt positief voor het hele gezin
  • Opvoeden wordt weer leuk!


Tarieven

Telefonische kennismaking of Videobellen (30 minuten) Gratis

Coachingsgesprek van 60 minuten 49,00 euroAlle bedragen zijn inclusief 21% BTW en tussentijds mail- of telefonisch contact. Na de afspraak stuur ik je een tikkie en mail ik de factuur.