Kindercoaching

Kindercoaching is een kortdurende, praktische en oplossingsgerichte manier om ouders en kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling als het allemaal even niet zo lekker loopt.

Waarom een kindercoach?

In ieders kinderleven komen situaties voor dat kinderen bang zijn om te gaan slapen, boos zijn, geen zin hebben, iets niet durven. Soms is daar een duidelijke aanleiding voor. Bijvoorbeeld een overlijden, een echtscheiding of een verhuizing. Soms is het onduidelijk waar het gevoel of het gedrag vandaan komt. Soms gaat het vanzelf weer over; soms ook niet.Dan is er nét iets meer nodig..........Hiermee gaan we aan het werk door te zoeken welke gedachten er zijn en welk gedrag we tegenkomen. We gaan van het probleem, rood, naar de oplossing kijken en zoeken, groen. Vaak hebben kinderen zelf de oplossing al in zich die met hulp gevonden wordt. Ik begeleid hen en daarbij ook de ouders om de oplossing te vinden.

Door mijn jarenlange ervaring met huiswerkbegeleiding bij kinderen van basisschool tot middelbare school leeftijd heb ik inzichten gekregen hoe om te gaan met een kind als het vastloopt. Ook door het volgen van de opleiding Kindercoaching bij Tea Adema heb ik een stevige basis kunnen leggen in het begeleiden van ouders en kind en door vervolgcursussen.

Jullie kind is geboren in een gezin en heeft te maken met broertjes en/of zusjes en ouders. Het kind is deel van een familiesysteem. Als er iets gebeurt in het systeem dan heeft dat ook invloed op het kind. Soms merk je als ouder dat niet direct op en kan het fijn zijn om daarover in gesprek te gaan om te ontdekken wat er "speelt" in het gezin of bij een van de ouders, zodat we dat helder krijgen en naar een oplossing kunnen gaan zoeken. Ik gebruik daar o.a een opvoedopstelling bij.


Waarom een opvoedopstelling?

  • één op één, dus privé
  • Je kind hoeft niet mee naar de afspraak. Het kind wordt niet onnodig belast met therapie
  • Vaak is 1 sessie genoeg
  • De oplossing is blijvend, omdat de essentie geraakt wordt
  • Je werkt aan de vraag in het Hier en Nu
  • Tijdens de opstelling voel je de werking al, de liefde gaat weer stromen
  • De opstelling werkt positief voor het hele gezin
  • Opvoeden wordt weer leuk!


Je hebt adviezen gevraagd, van alles gelezen, tips en trucs geprobeerd, maar ondanks al je ouderlijke liefde en inzet lukt het je niet om een (blijvende) oplossing te vinden voor jouw opvoedvraagstuk. Hoe kan dat? Misschien speelt er iets op een diepere laag wat jullie beinvloedt.

Het is precies die diepere laag waar we naar gaan kijken in een opvoedopstelling. Deze bijzondere methode laat jou voelen, zien en aan den lijve ervaren wat er gebeurt tussen jou en je kind en/of andere gezins-en familieleden. De werkelijke oorzaak wordt duidelijk. Hierdoor weet je wat nodig is voor je kind en wat jij kunt doen als opvoeder.


Voor een afspraak bereken ik € 50 euro incl. btw. De duur van de afpraak is 1 uur met een uitloop tot anderhalf uur. Aan het eind van iedere sessie bekijken we samen of een vervolg afspraak nodig is.

Na de sessie krijgt u een factuur met het verzoek deze binnen 14 dagen na dagtekening te betalen.